sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kahvinen kakku

Palmusunnuntain kunniaksi piti jotain kakkua tehä, joten päätin tehdä tätä pitkään kokeilulistalla ollutta kahvista juustokakkua. Koristeluja en sen kummemmin jaksanu alkaa tekemään, käytin valmiina jääkaapissa olleita suklaalastuja ja pussillisen pikkuisia suklaamunia.

Ohje Kinuskikissan kirjasta (Suomi-kakku):

RIISIMUROPOHJA
150g maitosuklaata
7dl riisimuroja

KAHVITÄYTE
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
6 liivatelehteä
4dl kermaa
1/2dl kahvia
Kahvikiisseli:
2dl kahvia
2rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
2dl kevytmaitoa

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohja leivinpaperilla.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Sekoita riisimurojen joukkoon. Levitä seos vuoan pohjalle.
Keitä kahvi (yht. 2 1/2dl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää 2dl kahvia ja maito. Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Ota kiisselistä erilleen 1 1/2dl täyttövaihetta varten. Yhdistä loput kiisselistä tuorejuuston ja sokerin kanssa.
Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna loput kahvista ja sulata liotetut liivatelehdet kahviin. Lisää tuorejuustoseokseen. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto.
Kokoa kakku kaatamalla vuokaan täytettä ja tiputtamalla välillä joukkoon nokareita kahvikiisseliä. Laita päällimmäiseksi kerros täytettä.
Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta.
Syö :)

p.s. Hyvää oli muuten, mutta pohja menee aika kovaksi jääkaapissa, joten kannattaa ottaa hiukan ennen tarjoilua jo "pehmenemään". Tai sitte hivauttaa pohjaseokseen jotain pehmentävää..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti