sunnuntai 17. elokuuta 2014

Vadelma-juustokakkubrownie (Rasberry-cheesecakebrownie)

Huh hellettä, semmosia ilmoja piteli viikko tolokulla, että leipomisestakin sai lähinnä vain haaveksia :) Ja sitäpä juuri tulikin tehtyä, leivontakirjojen parissa. Selasin lomalukemisena parisenkymmentä leivontakirjaa, ja malttamattomana odotin reseptien kokeilua. Tämä juustokakkubrownie oli ensimmäisenä vuorossa, kun mietin mitä voisin viedä rotinoiksi vanhalle ystävälle, josta tuli äiti noin kuukausi takaperin. Ohje on Lontoolaisen Hummingbird's Bakeryn kirjasta (suomennettu nimellä Leivonnaisia herkkusuille). EHDOTTOMASTI kokeilun arvoinen! :)

Vadelma-juustokakkubrownie, noin 12kpl
Brownie
200g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna
200g suolatonta voita (käytin normaalisuolaista)
250g tomusokeria (käytin ruokokidesokerista jauhamaani tomusokeria)
3 kananmunaa
110g vehnäjauhoja

Juustokakku
400g tuorejuustoa (käytin mascarponea)
150g tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia (käytin vanijauutetta saman määrän)
2 kananmunaa

Kermakuorrute
3dl kuohukermaa
100g tomusokeria
150g vadelmia (sekä ylimääräisiä koristeluun)

Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Valmista ensin brownie: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Mittaa voi ja sokeri kulhoon, vatkaa sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin ja kaavi tarvittaessa joka lisäysen jälkeen kulhon reunoilta taikinaroiskeet kaapimella taikinan sekaan. Vatkaa vähitelleen joukkoon jauhot. Vatkaa hieman kovemmalla nopeudella vielä hetki, kunnes taikina on tasaista. Kaada sulatettu suklaa hitaasti taikinaan ja sekoita hyvin. Kaada taikina noin 33x23cm kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, tasoittele pinta. 
Valmista seuraavaksi juustokakku: Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi/vaniljauute kulhoon ja vatkaa alhaisimmalla teholla, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten, kunnes seos on sileää ja kermamaista. Voit lopussa vatkata kovemmalla teholla, jotta saat seoksesta ilmavaa, mutta varo ylivatkaamasta! Levitä seos brownien päälle ja tasoita pinta. Paista levyä uunissa 30-40min (juustokakun tulisi tuntua kiinteältä, olla reunoilta hieman ruskettunut mutta keskeltä edelleen vaalea). Anna jäähtyä, peitä foliolla tms. ja nosta jääkaappiin mielellään yön yli, mutta vähintään kahdeksi tunniksi.
Valmista viimeinen kerros eli kermakuorrute: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja vadelmat. Levitä kermakuorrute tasaisesti juustokakkubrownie-levyn päälle ja koristele kokonaisilla vadelmilla. Leikkaa palasiksi ja tarjoa/nauti! 

Vinkki: Voit halutessasi korvata vadelmat muilla kauden marjoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti