maanantai 5. marraskuuta 2012

Äidin lempikakku

Piti ruveta testaamaan Kinuskikissan kirjasta ohjetta Baileys-kakkuun, nimi kirjassa on siis Äidin lempikakku. Aiemmin olen tehnyt Baileys-kakkua digestive-pohjalla ilman tuota kaakaokiillettä, tämä ohje vaikutti mielenkiintoiselta ja hyvältä.
En ole paljon Kinuskikissan ohjeita käyttänyt, mutta olen käsittänyt että oheiden luotettavuus on yksi niiden suosion syy. No,  tässä omat kommentit ja kokemukset ko. ohjeesta:
Ohje oli 24cm vuokaan. Käytin itse reunavuokaa, jonka halkaisijaksi säädin 23cm. Keksejä laitoin jo väähn enemmän, mitä ohjeessa käskettiin. Tuntui ettei niitä saa millään riittämään ohjeen mukaisesti pohjalle sekä reunoille n. 3cm. Lopputuloksena oli mun makuun hiukan liian ohut keksipohja (lähes olematon) suhteessa todella paksuun täytteeseen+kiilteeseen.
Muuten ohje kyllä toimi, oli hyvänmakuinen jne. mutta keksejä kannattaa varata hiukka enempi mun mielestä, ja ehkä tuon kaakaokiilteen vois tehä ihan vähä ohuempana..

Tässä ohje kirjasta:
keksipohja:
300g Dominoita
75g voita tai margariinia

Hienonna keksit, sulata asva ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele (irto)reunavuoan (24cm) pohjalle ja noin 3cm reunoille.

täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1,25 dl tomusokeria
2 prk mascarponea
3 valkuaista
1 dl kermalikööriä (esim. Baileys)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana tomusokeri. Sekoita mascarpone joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää kerma-mascarponevaahtoon. Kiehauta likööri, sulata liivatelehdet joukkoon ja kaada ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

suklaakiille:
3 liivatelehteä
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,75 dl sokeria

Liota liivatelehdet. Laita maito, kaakaojauhe ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivate. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi, kaada sitten täytteen päälle ja laita hyytymään pariksi tunniksi jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti