tiistai 2. syyskuuta 2014

Vanilja-kuppikakut (vegaani/munaton, maidoton)

Aatu-mussukka kysyi yks päivä voisinko tehdä joku päivä sellaisia kuppikakkuja, joita hänkin voisi syödä. No ilman muuta niitä piti sitten tehdä :) Osasta tein Alman versioita lisäämällä pätkis-palan ennen paistoa, mutta ilman tätä kuppikset ovat siis hyviä tarjottavia vegaani/kananmunaton&maidoton ruokavaliota noudattaville. Ohje Vegan Cupcakes-kirjasta.


Vanilja-kuppikakut (12kpl)
2,35dl soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
3dl vehnäjauhoja
2 rkl maizenaa (laitoin No-Egg jauhoseosta)
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
0,75dl rapsiöljyä
1,75dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
1/4 tl manteli tms uutetta tai lisää vaniljauutetta

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja valmista muffinssipelti laittamalla koloihin paperiset vuoat. Vatkaa soijamaito ja omenaviinietikka kupissa ja anna seistä pari minuuttia. Vatkaa soijamaito-seos, öljy, sokeri ja vanilja (ja muut mahd maku-uutteet) isossa kulhossa. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Annostele vuokiin (täytä 2/3 osaa vuoista), paista uunissa 20-22min. Anna jäähtyä pellillä, valmista tällä välin halutessasi kuorrute. 

Maidoton kreemikuorrute
115g margariinia (maidoton, esim. Sunnuntai)
115g kasvirasvaa (Crisco)
8dl tomusokeria (laiton puolet itse jauhettua täysruokotomusokeria)
1,5 tl vaniljauutetta
n. 0,5 dl soijamaitoa / soijakermaa

Vatkaa margariini ja kasvirasva hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista noin kolme minuuttia. Lisää vanilja ja soijamaito, jatka vatkaamista vielä 5-7min, kunnes seos on hyvin ilmavaa. Pursota tai levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.


1 kommentti:

  1. Moi, tästä on tullut mun luottoresepti eri muunnoksilla! Parasta tulee kun lisää vähän sitruunamehua ja reilusti mustikoita. :) Kiitos!

    VastaaPoista