perjantai 10. elokuuta 2018

Pehmeä marjapiirakka (luont. gluteeniton, munaton, maidoton, soijaton, maissiton, pähkinätön)e

Ihan mielettömästi kolottaa herkkuhammasta koko ajan eikä kaupassa oo mitään mitä saisin syödä, joten ei auta ku kaivaa kulhot ja vispilät esiin jos mielii kahvin seuraksi jotain hyvää saada. Pehmeän marjapiirakan pohja tehdään aika samoin kuin nämä kaikettomat kuppikakut. Nesteenä tämän tyyppisiin taikinoihin olisi parasta soijamaito, mutta koska en tällä hetkellä sitä voi käyttää niin riisimaito saa kelvata. Myös mantelimaitoa voi kokeilla jos sopii omaan ruokavalioon. Taikinan "the juttu" on (omena)viinietikassa ja soodassa, niiden avulla piirakka paistuu kuihkean pehmeäksi. Minun mielestä tämän tyyppisissä leivonnaisissa (rypsi)öljy toimii varmemmin kuin margariini, mutta toki voi käyttää myös sopivaa sulatettua margariinia.

 

Piirakka on tosi hyvää sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Oman annoksen viimeistelin tällä kertaa marjoilla ja riisijäätelöllä 😋


Pehmeä marjapiirakka
3,5dl riisijauhoja
1dl teff-jauhoja
0,5dl tapiokaa
2,75dl sokeria (laitoin puolet intiaanisokeria)
0,5tl suolaa
1tl ksantaania
0,75tl soodaa
1,5tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl riisimaitoa tai vettä
1dl rypsiöljyä
1rkl omenaviinietikkaa

Mustikoita, vadelmia tms marjoja oman maun mukaan+muruseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita riisimaito, öljy ja omenaviinietikka eri kulhossa. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa tai vaivaa. Kaada taikina suorakaiteen malliseen vuokaan leivinpaperin päälle (n. 20x30). Paista 190-200 asteessa ensin muutaman minuutti, ripottele sitten päälle marjat ja muruseos. Paista vielä noin 15-20min, tarkista kypsyys hammastikulla. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi riisijäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti