sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Turkinpippuritryffelit

Oli tarkotus ostaa Aatun ja Alman papalle Fazerin salmiakkisuklaata, mutta kun sitä ei kaupassa ollut, niin piti tehdä näitä :)
Kuva on kamala taas kerran tästä ihanasta pimeydestä johtuen, tänään ei päivä paistanut sitä vähääkään harmaiden pilvien välistä.

Ohje Ullan Unelmakakut-kirjasta:

150g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
1dl kermaa
0,5dl turkinpippurirouhetta

Pilko suklaa ja laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna sen verran, etttä suklaa sulaa (älä keitä), sekoita kiiltäväksi. Lisää turkinpippurirouhe. Kaada laakealle kelmutetulle astialle ja anna jähmettyä. Leikkaa levy neliöiksi ja pyörittele palloiksi. Laita kylmään jähmettymään. 

koristeluun:
150g tummaa suklaata (itse käytin Fazerin sinistä)
turkinpippurirouhetta

Sulata suklaa ja kasta tryffelipallot siihen. Laita loppu pussi turkinpippurirouhetta lautaselle ja pyörittele pallot siinä. Nosta valmiit tryffelit vuokiin (laitoin minimuffinssivuokiin).

Oli oikein hyviä, suosittelen kokeilemaan, mikäli tykkää suklaan ja salmiakin yhdistelmästä, esim. Fazerin salmiakkisuklaasta. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti