sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pizzataikina Jamie Oliverin tapaan

Olen tehnyt jo jonkin aikaa pizzataikinan tällä ohjeella, jonka olen nähnyt parissakin Jamie Oliverin ohjelmassa. Tällä kertaa laitoin taikinan lisäksi yöksi kylmään (parvekkeelle, mutta jääkappi ajanee saman asian) tekeytymään. Oikein hyvä taikina tuli, teen vastakin. Taikinan voi siis hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, jos haluaa seuraavana päivänä tehdä pizzaa :)

Tässä ohje, yritin ottaa myös vaihekuvia :P

Jamie Oliverin pizzataikina
1kg jauhoja (käytän aina Myllyn paras pizzajauhoseosta)
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3pss kuivahiivaa
0,5l haaleaa vettä
"good lug" eli kelpo loraus tai vaikka parikin oliiviöljyä
(mausteita)

Taikinan teko aloitetaan kaatamalla jauhopussin sisältö puhtaalle työtasolle. Tee jauhojen keskelle kolo.

Kaada osa vedestä jauhojen keskelle. Lisää veteen suola, sokeri, oliiviöljy ja kuivahiiva. 

Ota haarukka ja ala sekoittaa jauhoja mukaan veteen laidoilta pikkuhiljaa. Lisää loput vedestä.

Jatka sekoittamista ottaen jauhoja laidalta mukaan, kunnes loppujen lopuksi taikina on suurinpiirtein tämän näköistä. Tässä vaiheessa otat kädet käyttöön ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa ja tasaisen.

Muotoile isoksi pyöreäksi palloksi ja laita kulhoon, peitä leivinliinalla. Anna kohota kunnolla joko huoneenlämmössä (tai sitten kylmässä yön yli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti