sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Huurteiset minikuppikset (minttusuklaa) / Frozen mini-cupcakes (mint chocolate)

Alma on tykästynyt kovasti kuppikakkuihin, minä etenkin niiden miniversioihin. Tällä ohjeella tein sekä tarhan että syntymäpäiväjuhlien minikuppikset, toisiin tuli vaalea pohja ja toisiin tumma. Pohjan ohje on kirjasta Leivonnaisia herkkusuille, pätkis on oma lisäys ohjeeseen :)

Minttusuklaa minikuppikset (noin 24-30kpl)
100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
(jos haluat vaaleita kuppikakkuja, jätä kaakaojauhe pois ja käytä 120g vehnäjauhoja)
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g suolatonta voita
1.2dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25tl vaniljauutetta
100g Pätkistä karkeasti pilkottuna

kuorrute:
250g tomusokeria siivilöitynä
80g huoneenlämpöistä suolatonta voita
0,25dl täysmaitoa
pari tippaa vaniljauutetta

Laita uuni päälle 170-asteeseen. Asettele paperiset minimuffinssivuoat minimuffinipellin koloihin. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi kulhoon (käytä yleis-/monitoimikonetta jos mahdollista) ja vatkaa hiljaisella nopeudella murumaiseksi seokseksi. Vatkaa erillisessä kannussa keskenään maito, muna ja vaniljauute. Kaada puolet seoksesta jauhoseokseen koko ajan sekoittaen, sitten toinen puoli ja vatkaa suuremmalla teholla, jotta seoksesta tulee tasaista. Älä vatkaa liikaa! Lisää sekaan rouhittu Pätkis-suklaa ja sekoita esim. nuolijan avulla tasaisesti taikinaan. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa päähän sopiva aukko ja pursota taikina vuokiin. Jätä noin 1/3 tyhjää, kuppikakut kohoavat paistuessaan. Paista minikuppiksia noin 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kuppikakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei saa jäädä taikinaa, ja leivosten pinta on sormella painettaessa kimmoisa. Jätä jäähtymään.

Vatkaa tomusokeri ja voi hyvin sekaisin. Yhdistä maito ja vaniljauute keskenään, lisää sitten voi-tomusokerivaahtoon pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kun kaikki maito on sekoittunut, vatkaa seosta vielä vähintään viisi minuuttia täydellä teholla, niin että seoksesta tulee kuohkeaa ja ilmavaa. Levitä tai pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti