sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Tiramisu kuppikakut - Tiramisu Cupcakes

Tiramisu on ysi ehdottomista suosikeistani, joten pitihän tätä kuppikakku-versiota kokeilla testlab:ssa :)

Tiramisu kuppikakut - Tiramisu Cupcakes
80g pehmeää suolatonta voita
280g sokeria
240g vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
2 isoa munaa
240ml täysmaitoa
1/2 tl vaniljauutetta

Kostutussiirappi:
250ml vahvaa kahvia
75ml Kahlúaa
3 rkl sokeria

Täyte ja kuorrute:
400g mascarponea
50ml Kahlúaa
300ml kuohukermaa (Flora Kuohu)
30g tomusokeria
kaakaojauhetta koristeluun

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sähkövatkaimen avulla jauhot, sokeri, voi, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Riko munat kannuun, lisää maito ja vaniljauute ja vatkaa käsin sekaisin. Lisää muruseokseen koko ajan sekoittaen, kaavi reunoilta ainekset ja vatkaa sitten keskiteholla kunnes seos on tasaista ja sileää. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin (käytä vuokien alla muffinssipeltiä) täyttäen 2/3 osaa vuoasta. Paista uunissa 18-20 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei jää enää taikinaa ja pinta on sormella painettaessa kimmoisa.  Anna jäähtyä.

Kaada kahvi ja Kahlúa kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri. Anna seoksen kiehua kunnes neste on haihtunut puoleksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa mascarpone ja Kahlúa sileäksi seokseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita kermavaahtoseos huolellisesti mascarpone-seokseen. 
Leikkaa jäähtyneistä kuppikakuista veitsellä tai muffinssiporalla noin 2x3cm pala pois ja laita odottamaan sivuun. Kaada jokaisen kuppikakun koloon noin teelusikallinen kostukesiirappia ja toinen teelusikallinen leikatun palan päälle. Täytä kolot noin puoleen väliin mascarponetäytteellä. Aseta leikatut palat paikalleen. Lopuksi kuorruta kuppikakut mascaponeseoksella ja sihtaa päälle kaakaojauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti