tiistai 12. heinÀkuuta 2016

Oh Canada! Kakkuja reissussa 😎

Vietimme ihanan kesĂ€loman Kanadassa miehen kotiseudulla (ja vĂ€hĂ€n muuallakin). Kolmen ja puolen viikon aikana satoi yhtenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€+ parina iltana ripsutteli, muuten aurinko paistoi taivaan tĂ€ydeltĂ€ ja lĂ€mmintĂ€ piisasi jopa 38 astetta. KyllĂ€hĂ€n ne kelit meille passaa, nou hĂ€tĂ€ :) 

Kanada-pĂ€ivÀÀ vietettiin 1.7. ja olimme juuri tuolloin mökkeilemĂ€ssĂ€ Ontario-jĂ€rven rannalla pikku-kylĂ€ssĂ€, Pictonissa. Teki mieli tehdĂ€ jotain kahvipöytÀÀn, mutta kerma yms. jutut olivat ihan out of the question kuumuuden ja vĂ€hĂ€isen kylmĂ€tilan vuoksi, joten kokeilin yhtĂ€ vaahterasiirappi-kahvikakkua, jonka tapaisen olen nĂ€hnyt jo vuosia sitten jossain. Jostain netistĂ€ siihen googlettelin ohjettakin ja soveltelin. PÀÀjuttuna kakussa on tuo sokerimururaita sisĂ€llĂ€, ja tietysti vaahterasiirappikuorrute pÀÀllĂ€ :) Kakun maku on parhaimmillaan pĂ€ivĂ€n pari pÀÀstĂ€ leipomisesta, mutta kyllĂ€ se maistui samanakin pĂ€ivĂ€nĂ€ :P 



ViimeistĂ€ iltaa vietettiin family barbeque:n merkeissĂ€. MinĂ€ hoidin makeaa kahvipöytÀÀn, suomalaista kanelipullaa (vaaleisiin spelttijauhoihin tehtynĂ€, teen nykyÀÀn aina pullan niihin) ja mansikkakakkua. En osannut pÀÀttÀÀ, tekisinkö marenkipohjalla vai normaalilla, joten laitoin molempia sekaisin. Suklaakakkupohja, marenkilevy, kermavaahtoa, suklaakastiketta ja tuoreita mansikoita. NĂ€itĂ€ kerroksia pari ja pÀÀlle vielĂ€ marenkilevy, kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita, suklaata.. 
Kakku kannattaa koota mahdollisimman lÀhellÀ tarjoilua, ettei marenki ehdi sulaa olemattomiin :)

TĂ€ytyy sanoa, ettĂ€ 3,5 viikkoa meni kuin siivillĂ€, kotiinlĂ€htö oli haikeaa.. seuraavaa kertaa odotellessa.. ;) 



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti