Vietimme ihanan kesÀloman Kanadassa miehen kotiseudulla (ja vÀhÀn muuallakin). Kolmen ja puolen viikon aikana satoi yhtenÀ pÀivÀnÀ+ parina iltana ripsutteli, muuten aurinko paistoi taivaan tÀydeltÀ ja lÀmmintÀ piisasi jopa 38 astetta. KyllÀhÀn ne kelit meille passaa, nou hÀtÀ :)
Kanada-pÀivÀÀ vietettiin 1.7. ja olimme juuri tuolloin mökkeilemÀssÀ Ontario-jÀrven rannalla pikku-kylÀssÀ, Pictonissa. Teki mieli tehdÀ jotain kahvipöytÀÀn, mutta kerma yms. jutut olivat ihan out of the question kuumuuden ja vÀhÀisen kylmÀtilan vuoksi, joten kokeilin yhtÀ vaahterasiirappi-kahvikakkua, jonka tapaisen olen nÀhnyt jo vuosia sitten jossain. Jostain netistÀ siihen googlettelin ohjettakin ja soveltelin. PÀÀjuttuna kakussa on tuo sokerimururaita sisÀllÀ, ja tietysti vaahterasiirappikuorrute pÀÀllÀ :) Kakun maku on parhaimmillaan pÀivÀn pari pÀÀstÀ leipomisesta, mutta kyllÀ se maistui samanakin pÀivÀnÀ :P
ViimeistÀ iltaa vietettiin family barbeque:n merkeissÀ. MinÀ hoidin makeaa kahvipöytÀÀn, suomalaista kanelipullaa (vaaleisiin spelttijauhoihin tehtynÀ, teen nykyÀÀn aina pullan niihin) ja mansikkakakkua. En osannut pÀÀttÀÀ, tekisinkö marenkipohjalla vai normaalilla, joten laitoin molempia sekaisin. Suklaakakkupohja, marenkilevy, kermavaahtoa, suklaakastiketta ja tuoreita mansikoita. NÀitÀ kerroksia pari ja pÀÀlle vielÀ marenkilevy, kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita, suklaata..
Kakku kannattaa koota mahdollisimman lÀhellÀ tarjoilua, ettei marenki ehdi sulaa olemattomiin :)
TÀytyy sanoa, ettÀ 3,5 viikkoa meni kuin siivillÀ, kotiinlÀhtö oli haikeaa.. seuraavaa kertaa odotellessa.. ;)
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti