sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Vanilja minikuppikset vanilja-vadelmakuorrutteella (Mini Vanilla cupcakes with vanilla-rasberry frosting), vegaani/gluteeniton/maidoton/munaton

Alman lemppariherkkuihin kuuluuvat myös nämä minikuppikset, joita alunperin tein Aatulle, mutta nykyään teen ne myös gluteenittomana niin että molemmat saa syödä niitä.

Tämä on tosi hyvä perusohje ja kuppikset sopivat tosi moneen erikoisruokavalioon. Lisäämällä taikinaan sopivia täytteitä (maidoton suklaa/toffee/marjat jne.) tai maustamalla kuorrutteen eri mauilla saat helposti muuteltua perusohjetta. Miniversioina nämä ovat täydellisen kokoisia lasten herkkuja :) Kokeilin tällä kertaa kuorrutteeseen makuyhdistelmää vanilja-vadelma, näytti maistuvan oikein hyvin.

Vanilja minikuppikakut (24kpl)
2,35dl soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
N. 2,5dl (sinistä) Provena kaurajauhoseosta
2 rkl maizenaa (laitoin No-Egg jauhoseosta)
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
0,75dl rapsiöljyä
1,75dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
1/4 tl manteli tms uutetta tai lisää vaniljauutetta

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja valmista minimuffinssipelti laittamalla koloihin paperiset vuoat. Vatkaa soijamaito ja omenaviinietikka kupissa ja anna seistä pari minuuttia. Vatkaa soijamaito-seos, öljy, sokeri ja vanilja (ja muut mahd maku-uutteet) isossa kulhossa. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Annostele vuokiin (täytä 2/3 osaa vuoista), paista uunissa 20-22min. Anna jäähtyä pellillä, valmista tällä välin halutessasi kuorrute. 

Maidoton kreemikuorrute
115g margariinia (maidoton, esim. Sunnuntai)
115g kasvirasvaa (Crisco)
8dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
3-4 tippaa luontaista vadelma-aromia
vaaleanpunaista pastaväriä
n. 0,5 dl soijamaitoa / soijakermaa

Vatkaa margariini ja kasvirasva hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista noin kolme minuuttia. Jaa seos puoleksi kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen puoleen vanilja ja puolet soijamaidosta, toiseen puoleen vadelma-aromi, vaaleanpunaista väriä (halutun värisävyn mukaan) ja puolet soijamaidosta. Jatka vatkaamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes seos on hyvin ilmavaa. Laita pursotinpussiin toiselle laidalle valkoista ja toiselle vaaleanpunaista kuorrutetta. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti